Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Μεγάλη νίκη για το θέατρο ΒΑΦΕΙΟ !!!
Οριστική ματαίωση του πλειστηριασμού
μετά από παρέμβαση του ΥΠ.ΠΟ.

Πανηγυρικά ξεκινάει την καινούργια σεζόν το θέατρο ΒΑΦΕΙΟ, καθώς, μετά από σωτήρια παρέμβαση του ΥΠ.ΠΟ., ματαιώθηκε οριστικά ο πλειστηριασμός του από την ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία Δημοσίου) που είχε οριστεί για την Πέμπτη 15.11.07.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά από μία μεγάλη κινητοποίηση πολυάριθμων καλλιτεχνών, φορέων και την υποστήριξη του Τύπου, η δημοπρασία πήρε δύο (2) φορές αναβολή, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιήθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μ.Λιάπης, έσκυψε με ενδιαφέρον στο πρόβλημα του ΒΑΦΕΙΟΥ και πήρε τη σωτήρια απόφαση για την δέσμευση του χώρου με σκοπό τη συνέχιση της χρήσης του ως θεάτρου, δίνοντας οριστική λύση στο μεγάλο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί στο θέατρο από τον περασμένο Αύγουστο, από την εξαγγελθείσα εκποίησή του από την ΚΕΔ.
Το θέατρο ΒΑΦΕΙΟ ευχαριστεί θερμά όλους τους υποστηρικτές του, τους φίλους του και τον Τύπο, που έδωσαν το παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις του, και οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην απόφαση του ΥΠ.ΠΟ., γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία της κοινωνικής δυναμικής και το ουσιαστικό έργο που μπορεί να προσφέρει η Πολιτεία.
Μετά από αυτή την ευτυχή εξέλιξη και για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, το Θέατρο Βαφείο (Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, Μετρό Κεραμεικού, τηλ: 210-3425.637, 210-7511.522), θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με μικρή αναβολή, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 9.15μ.μ., (αντί για τις 15/11) με την πρεμιέρα του καινούργιου έργου του πολυβραβευμένου Ανδρέα Θωμόπουλου «Απ’ έξω».
Η σύγχρονη κωμωδία «Απ’ έξω», έργο βραβευμένο από το ΥΠ.ΠΟ. το 2000, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό από το θίασο ‘Προσωδία’ και σε σκηνοθεσία Λάκη Καραλή.
Δύο περιθωριακοί τύποι, μια πρώην ηθοποιός θεάτρου και τραγουδίστρια όπερας (η Πέρση) και ένας πλανόδιος μουσικός (ο Διογένης), συναντιούνται κάθε βράδυ στο συνηθισμένο τους παγκάκι, στο πάρκο. Όμως απόψε, δίπλα τους κάθεται ένα τρίτο πρόσωπο, ένας παράξενος ξένος που διαβάζει εφημερίδα και ασχολείται με το χρηματιστήριο.
Δύο άνθρωποι που η ζωή τούς έχει αφήσει «απ’ έξω», σε ένα κόσμο που κυνηγάει το κέρδος, ζουν με αγάπη, απλότητα, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια και αφηγούνται την ιστορία τους σε μια τρυφερή ιλαροτραγωδία.
Οι δύο πρώτες παραστάσεις του έργου -24 και 25 Νοεμ.- θα είναι δωρεάν για το κοινό, σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους εκείνους, επώνυμους και ανώνυμους, καθώς και προς το ΥΠΠΟ, που συμπαραστάθηκαν στο θέατρο.
Ο Ανδρέας Θωμόπουλος για το έργο
«… Μια τραγική κωμωδία ή μια κωμική τραγωδία είναι το έργο…Όλοι μας είμαστε και οι "Από Μέσα" και οι "Απ’ Έξω". Κι όποιος την αρνείται αυτή την ευτυχισμένη τραγωδία της ζωής… χάνει … Τον Διογένη τον αγαπώ γιατί ζει χωρίς φόβο ή ανασφάλεια στο παρόν, ούτε στο χτες ούτε στο αύριο. Την Πέρση την λατρεύω γιατί, έχοντας ενώσει μέλλον, παρόν και παρελθόν σ' ένα αδιαίρετο Ένα, ζει και κινείται σαν να ίπταται μισό μέτρο πάνω απ' το έδαφος. Τον πλανημένο εραστή του Κέρδους δεν τον αγαπάω, τον συμπονώ. Γιατί ξέρω πόσο εύκολο είναι να περιχαρακωθεί ο άνθρωπος και να εγκλωβιστεί στην άγνοιά του, να την αναγάγει σε αξίωμα ζωής και, κυνηγώντας το κέρδος για ίδιον όφελος, να τελειώσει τη ζωή του χωρίς να έχει ζήσει … Πέρασα καλά ακούγοντας αυτούς τους τρεις …. Σπουδαίοι δάσκαλοι και οι τρεις τους…»

Σκηνοθεσία Λάκης Καραλής
Μουσική Μάριος Στρόφαλης
Σκηνικά Λαμπρινή Καδαρά
Κοστούμια Φωτίκα Κάραλη
Φωτισμοί Φάνης Κατέχος
Παίζουν: Λάκης Καραλής, Μαρία Σκούπα και ο κύριος με την εφημερίδα
Παίζει ζωντανά τσέλο η Ίσιδα Μουζά
Παραστάσεις: Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 9:15, Κυριακή στις 8:00μμ.
Διάρκεια: 70’
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, ατέλειες δεκτές
Θέσεις θεάτρου: 100


ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ,

για το Θέατρο Βαφείο
Λάκης Καραλής, τηλ: 6946-013.469
Μαρία Σκούπα, τηλ: 6946-27.22.10





Δεν υπάρχουν σχόλια: