Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Εταιρεία των Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Συνθετών και Μεταφραστών διαμαρτύρεται για την εκποίηση του Θεάτρου ΒΑΦΕΙΟ

Αθήνα, 13 Σεπτ. 2007
Η Εταιρεία των Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Συνθετών και Μεταφραστών, διαμαρτύρεται έντονα για ένα ακόμα πρόσφατο κρούσμα διωγμού που υφίσταται το Ελληνικό Θέατρο, με την εκποίηση του Θεάτρου «Βαφείο» που αποτελεί έργο και προσπάθεια της μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Προσωδία», νέων ανθρώπων αφοσιωμένων στην γενικότερη αναβάθμιση της θεατρικής έκφρασης και ενεργοποίησης των νεότερων δυνάμεων του θεάτρου στη χώρα μας και μάλιστα εν όψει της απειλούμενης παγκοσμιοποίησης της οποίας αποτέλεσμα θα είναι η ουδετεροποίηση της παραδοσιακής πνευματικής περιουσίας.
Πλέον των 40 θεατρικών χώρων, χειμερινών και καλοκαιρινών έχουν υποστεί την επίθεση της μπουλντόζας και την θέση τους έχουν καταλάβει σούπερ μάρκετ και πολυκατοικίες και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, η χώρα που γέννησε το Θέατρο και το τον Πολιτισμό, αδιαφορεί και πρωτοστατεί στη άποψη του τσιμέντου.
Η Εταιρεία μας, εκπροσωπώντας πλέον των 300 Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Συνθετών και Μεταφραστών συνηγορεί για την διατήρηση του υπό εκποίηση θεάτρου «Βαφείο».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

δεσποινα καραλη είπε...

ΕΔΩ ΛΑΚΗ ΜΟΎ, ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,ΝΙΚΗΣΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ. ΈΣΩΣΕΣ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΥ, ΒΑΦΕΙΟ...΄ΟΜΩΣ "ΕΦΥΓΕΣ" ΑΔΟΚΗΤΑ, ΣΚΛΗΡΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΌΛΑ Τ΄ΆΛΛΑ. ΟΥΤΕ ΟΙ , ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΠΙΑ, -ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ", "ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΕΣ","ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ", ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΝΕΝΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΆΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ!!!... ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ, ΛΟΙΠΟΝ, "Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ" ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ΄ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ , ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΣΟΥ. ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΜΟ.Η ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.